Tacos med salsa og grønnsaker - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Tacos med salsa og grønnsaker

Lag ditt eget tacokrydder – enkelt og mye bedre enn ferdigkjøpt, som inneholder mest sukker, salt og stivelse. Med de fargerike grønnsakene får du flere viktige antioksidanter. En sunn fredagsfavoritt for hele familien!

SATS
SATS
11. april 2017

Ingredienser for 4 pers

Tacokrydder:
1 ½ ss løkpulver
3 ss ancho-chilipulver
2 krm finmalt svart pepper
1 ts paprikapulver
1 ts kajennepulver
1 ½ ts oregano
2 ss spisskummen
2 ts salt
2 ss maisennamel

Salsa:
1 boks knuste tomater (400 g)
1 rødløk (100 g)
1 hvitløk
½ rød paprika
½ lime
½ dl søt chilisaus
1 krm salt
½ krm finmalt svart pepper
½ finrevet eple

Guacamole:
2 avokadoer
1 hvitløksfedd
1 lime
2 ss rømme

Tilbehør:
1 liten boks hermetisk mais, 200 g
200 g tomat
200 g agurk
6 tortillabrød
600 g kjøttdeig av storfe ca. (10 % fett)
2 ts rapsolje til steking

Slik gjør du

Tacokrydder: Tacokrydder tar ca. 10 min å lage. Bland ingrediensene og oppbevar i lufttett glass eller krukke. Blir knappe 2 dl og er nok til flere middager. Oppbevar tørt og bruk ½–1 ss tacokrydder per 100 g kjøttdeig.

Salsa: Finhakk løk, hvitløk og paprika. Bland med knuste tomater, saft fra lime, søt chilisaus, salt, pepper og finrevet eple. La stå i kjøleskap til servering.

Guacamole: Miks avokadoen eller mos med en gaffel. Bland med presset hvitløk, saft fra lime og rømme.

Varm opp rapsolje i en stekepanne. Fres kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Rør i 3–6 ss av krydderblandingen sammen med like mye vann. Fortsett å steke på svak varme i cirka ett minutt. Varm brødene.

Server kjøttdeigen med brød, salsa, guacamole og resten av tilbehøret.

Tacos med salsa og grønnsaker

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →