Tacos med salsa og grønnsaker
Lag ditt eget tacokrydder – enkelt og mye bedre enn ferdigkjøpt, som inneholder mest sukker, salt og stivelse. Med de fargerike grønnsakene får du flere viktige antioksidanter. En sunn fredagsfavoritt for hele familien!
Ingredienser for 4 pers
Tacokrydder:
1 ½ ss løkpulver
3 ss ancho-chilipulver
2 krm finmalt svart pepper
1 ts paprikapulver
1 ts kajennepulver
1 ½ ts oregano
2 ss spisskummen
2 ts salt
2 ss maisennamel
Salsa:
1 boks knuste tomater (400 g)
1 rødløk (100 g)
1 hvitløk
½ rød paprika
½ lime
½ dl søt chilisaus
1 krm salt
½ krm finmalt svart pepper
½ finrevet eple
Guacamole:
2 avokadoer
1 hvitløksfedd
1 lime
2 ss rømme
Tilbehør:
1 liten boks hermetisk mais, 200 g
200 g tomat
200 g agurk
6 tortillabrød
600 g kjøttdeig av storfe ca. (10 % fett)
2 ts rapsolje til steking
Slik gjør du
Tacokrydder: Tacokrydder tar ca. 10 min å lage. Bland ingrediensene og oppbevar i lufttett glass eller krukke. Blir knappe 2 dl og er nok til flere middager. Oppbevar tørt og bruk ½–1 ss tacokrydder per 100 g kjøttdeig.
Salsa: Finhakk løk, hvitløk og paprika. Bland med knuste tomater, saft fra lime, søt chilisaus, salt, pepper og finrevet eple. La stå i kjøleskap til servering.
Guacamole: Miks avokadoen eller mos med en gaffel. Bland med presset hvitløk, saft fra lime og rømme.
Varm opp rapsolje i en stekepanne. Fres kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Rør i 3–6 ss av krydderblandingen sammen med like mye vann. Fortsett å steke på svak varme i cirka ett minutt. Varm brødene.
Server kjøttdeigen med brød, salsa, guacamole og resten av tilbehøret.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem