Glutenfri granola
Dette er en glutenfri granola med deilige kryddersmaker som piffer opp en hvilken som helst frokost.
Dette trenger du
- 2 dl hasselnøttmel
- 2 dl grovhakket søtmandel
- 2 dl gresskarfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl bokhvetemel
- 1/2 dl linfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1/2 dl nøytral olje
- 3 ss honning
- 3 ss vann
- 1/2 ts salt
- 2 ss kanel
- 1 ss kardemomme
- 1 ss malt nellik
- 1/2 ss malt ingefær
- 1 ts vaniljepulver
Nellik, kardemomme og kanel stimulerer fordøyelsen, og ingefær er blant annet kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper. Nyt smakfulle krydder i en god granola.
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene i en bolle, og kna inn vannet, oljen og honningen.
Dekk en plate med bakepapir, og strø granolaen utover i et jevnt lag.
Stek i ca. 20 minutter i 175 grader. Rør forsiktig om i granolaen hvert femte minutt så den stekes jevnt.
La kjølne, og server med en kremete yoghurt med frukt og bær.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem