Glutenfri granola - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Glutenfri granola

Glutenfri granola

Dette er en glutenfri granola med deilige kryddersmaker som piffer opp en hvilken som helst frokost.

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
04. desember 2017

Dette trenger du

  • 2 dl hasselnøttmel
  • 2 dl grovhakket søtmandel
  • 2 dl gresskarfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl bokhvetemel
  • 1/2 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 dl nøytral olje
  • 3 ss honning
  • 3 ss vann
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss kanel
  • 1 ss kardemomme
  • 1 ss malt nellik
  • 1/2 ss malt ingefær
  • 1 ts vaniljepulver

Nellik, kardemomme og kanel stimulerer fordøyelsen, og ingefær er blant annet kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper. Nyt smakfulle krydder i en god granola.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en bolle, og kna inn vannet, oljen og honningen.

Dekk en plate med bakepapir, og strø granolaen utover i et jevnt lag.

Stek i ca. 20 minutter i 175 grader. Rør forsiktig om i granolaen hvert femte minutt så den stekes jevnt.

La kjølne, og server med en kremete yoghurt med frukt og bær.

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →