God og sunn raw food Snickerskake
Det er ikke ofte du får tak i snacks eller kake som er sunn, enkel og sukkerfri, og i tillegg smaker fantastisk. Prøv denne smakfulle varianten.
Dette trenger du
Bunn:
150 g gram ferske, steinfrie dadler
1,5 dl ristede hasselnøtter
1 dl revet kokos
3 ss kakao
1,5 ss vann
Fyll 1:
150 g usøtet peanøttsmør
75 g ferske, steinfrie dadler
3 ss kokosolje
2 ts vaniljeekstrakt eller -pulver
Fyll 2:
150 g usøtet peanøttsmør
1,5 dl kokosmelk – det hvite, faste øverst i boksen
2 ss honning
1 ts vaniljeekstrakt eller -pulver
Topping:
1 dl grovhakkede peanøtter
50 g mørk sjokolade, uten melk
Dette er oppskriften på en raw food-snickerskake full av vitaminer, mineraler og sunne fettstoffer som passer utmerket til en kopp te en mørk høstkveld. Lett å røre sammen, og du trenger ikke ovn siden raw food ikke varmes opp over 42 grader.
Slik gjør du
1. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen - dadler, hasselnøtter, kokos, kakao og vann. Smør en 20x20 cm stor form med kokosolje, og kle med bakepapir så kantene og bunnen er dekket. Dette er for at røren er lettere å arbeide med på bakepapir. Trykk ut røren til et jevnt lag på bakepapiret.
2. Til fyll 1: Ha alle ingredienser i en blender eller stavmikser og bland godt sammen. Smør fyllet ut over bunnen.
3. Til fyll 2: Bland alle ingredienser godt sammen, og fordel røren på toppen av fyll 1.
4. Til topping: Grovhakk peanøtter og strø over hele kaken. Smelt sjokoladen i vannbad og sprinkle over. Sett kaken i kjøleskapet så den blir kald. Skjær i ruter før servering.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem