Grønn linsesalat med feta, eple og sitronmarinert rødløk - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Grønn linsesalat med feta, eple og sitronmarinert rødløk

Jern kreves for musklenes oksygentilførsel. Grønne linser gir vanskelig tilgjengelig vegetabilsk jern, som med C-vitamin omdannes til en mer lettilgjengelig form for jern. Derfor inneholder dressingen sitron, som er rik på C-vitamin.

SATS
SATS
29. april 2017

Ingredienser for 4 pers

Linser:
390 g grønne linser
1 ½ terning grønnsaksbuljong

Marinert rødløk:
saften fra drøyt en halv sitron (1 ½ ss)
3 ½ ss rapsolje
1 ½ rødløk
1 krm salt

450 g fetaost
2 epler

Slik gjør du

Linser: Kok opp vann og smuldre i grønnsaksbuljongen. Kok linsene som angitt på pakken.

Marinert rødløk: Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Bland olje, sitronsaft og salt i en liten skål. Legg i rødløken og la stå.

Skjær eplet i tynne skiver.

Bryt fetaosten i mindre biter.

Når linsene er ferdigkokte, server som en salat der linsene toppes med fetaost, marinert rødløk og eple.

Grønn linsesalat med feta, eple og sitronmarinert rødløk

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →