Grønnkålsuppe med egg
Grønnkål topper listen over grønnsaker når det gjelder innhold av vitaminer og mineraler. Benytt anledningen til å fråtse i grønnkål i ulike varianter når det er sesong for det, fra september til februar.
Ingredienser for 4 pers
Grønnkålsuppe:
600 g friske grønnkålblader (ca. 800 g frisk grønnkål med stilk)
2 store purreløk
2 store hvitløksfedd
1 fennikel
2 ss smør
2 ½ ss hvetemel
2 dl crème fraîche orginal
2,4 l vann
2 grønnsaksbuljongterninger
1–2 ts salt
2 krm revet sitronskall
Tilbehør:
6 egg (3 halve egg per porsjon)
8 skiver rugbrød (2 skiver per porsjon)
40 g lettmargarin (5 g per brødskive)
8 dl appelsinjuice (2 dl per porsjon)
Slik gjør du
Kokt egg: Kok eggene i henhold til ønsket konsistens. En smilende eggeplomme passer bra til suppe.
Grønnkålsuppe: Skyll og riv av grønnkålbladene fra de grove stilkene. Finstrimle purreløk, grovhakk fennikel, og finhakk hvitløk. Kok opp vann, og legg i grønnkålbladene i noen minutter til de har blitt myke. Hell av vannet, og la vannet renne av grønnkålbladene. Fres purreløk, hvitløk og fennikel myke i smør, ca. 3 minutter. Strø over hvetemel, og tilsett ca. 4 dl vann, buljongterning og crème fraîche. La det koke i ca. 3 minutter. Bland i den ferdigkokte grønnkålen, og jevn med stavmikser. Tilsett resten av vannet. Kok opp, og smak til med sitronskall og salt.
Server med halve egg, rugbrød med margarin og juice.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem