Hjemmelagde sommerruller med kylling
Denne asiatiske retten passer like godt til forrett som til hovedrett. Dipping til rullene er selvfølgelig også obligatorisk og gjør dem ekstra gode.
Dette trenger du
- 300 gram kyllingfilet
- 1/2 løk
- 1 chilli
- 1 ss fersk ingefær
- 1 ss naturell olje
- 3 ss soyasaus
- 2 ss hoisin saus
- 1 hvitløksfedd
- 1 agurk
- 1 purreløk
- 4 gulrøtter
- Frisk basilikum
- Revet koriander (jeg brukte tørket)
Dipping, chilisaus
- 1/2 chili
- 4 ss hoisinsaus
- 5 ss soyasaus
- Bland inn vann til smaken er slik du ønsker
Slik gjør du
Pisk sammen dipping sausen og la den stå å godgjøre seg før du lager rullene. Stek så oppskåret løk i olje uten at den blir brun. Tilsett finskåret hvitløk og ingefær og la det putre noen minutter før du legger alt over i en skål.
Stek kyllingen i biter, tilsett løkblandingen, chilli, hoisin, soyasaus og revet koriander.
Agurken skjæres i tynne strimler med ostehøvel på langs. Gulrøttene deles på langs, det gjør også purreløken slik at du får stenger.
Til slutt: Legg et kjøkkenhåndkle på benken. Fyll en stor bolle med lunket vann som du får rispapirene oppi. Fukt et rispapir i 10 sekunder og løft det forsiktig over til kjøkkenhåndkleet.
Fyll så papiret med gulrot, agurk, purreløk, kyllingblandingen, koriander og basilikum. Pass på at du legger det på midten og at du ikke fyller den for full. Brett inn sidekanten og rull fra toppen så stramt så mulig. Deles i to.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem