Jordskokkgrateng med brokkoliburgere
Før og etter trening er det bra med fettfattig mat. Derfor passer denne magre gratengen perfekt som restitusjonsmåltid.
Ingredienser for 4 pers
Jordskokkgrateng:
400 g friske jordskokker
1 kg melne poteter
2 gul løk
1 hvitløksfedd
2 ts tørket timian
2 ts rapsolje
4 dl lett crème fraîche (400 g)
2 dl vann
12 skiver lettere gulost (120 g)
1–2 ts salt
svart pepper
Brokkoliburgere:
750 g brokkoli
80 g parmesan (2 dl revet)
1 egg
½ gul løk
1 ts rapsolje
Tomatsalat:
200 g kirsebærtomater
2 store appelsiner
½ rødløk
Slik gjør du
Grateng: Sett ovnen på 175 °C. Skrell jordskokkene og potetene. Skjær dem i tynne skiver. Skjær løken i skiver, og finhakk hvitløken. Fres løk, hvitløk og timian i en gryte med olje. Bland i jordskokker, poteter, lett crème fraîche og vann. Kok opp, og la det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha det over i små serveringsformer eller en større gratengform, og legg osteskiver eller revet ost på toppen. Gratiner i ovnen, ca. 15 minutter for de små formene og ca. 30 minutter for en større form.
Brokkoliburgere: Legg brokkolien i kokende vann, og la den småkoke til den er al dente. Hell av vannet, og grovmos med stavmikser. Finhakk løken. Bland i revet parmesan, egg og løk. Form tolv burgere, og press dem lett sammen for å få ut litt vann. Det er lettere å steke biffene når det er mindre vann i dem. Stek på svak varme i ca. 5–10 minutter i olje.
Tomatsalat: Skrell appelsinen. Skjær så appelsinen i små terninger, del kirsebærtomatene, og skjær rødløken i tynne skiver. Bland sammen.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem