Jordskokkgrateng med brokkoliburgere - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Jordskokkgrateng med brokkoliburgere

Før og etter trening er det bra med fettfattig mat. Derfor passer denne magre gratengen perfekt som restitusjonsmåltid. Jordskokk inneholder mye fosfor, som er nødvendig for skjelettdannelse, og for kroppens energiproduksjon – med andre ord, bra for deg som trener.

SATS
SATS
10. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

Jordskokkgrateng:
400 g friske jordskokker
1 kg melne poteter
2 gul løk
1 hvitløksfedd
2 ts tørket timian
2 ts rapsolje
4 dl lett crème fraîche (400 g)
2 dl vann
12 skiver lettere gulost (120 g)
1–2 ts salt
svart pepper

Brokkoliburgere:
750 g brokkoli
80 g parmesan (2 dl revet)
1 egg
½ gul løk
1 ts rapsolje

Tomatsalat:
200 g kirsebærtomater
2 store appelsiner
½ rødløk

Slik gjør du

Grateng: Sett ovnen på 175 °C. Skrell jordskokkene og potetene. Skjær dem i tynne skiver. Skjær løken i skiver, og finhakk hvitløken. Fres løk, hvitløk og timian i en gryte med olje.  Bland i jordskokker, poteter, lett crème fraîche og vann. Kok opp, og la det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha det over i små serveringsformer eller en større gratengform, og legg osteskiver eller revet ost på toppen. Gratiner i ovnen, ca. 15 minutter for de små formene og ca. 30 minutter for en større form.

Brokkoliburgere: Legg brokkolien i kokende vann, og la den småkoke til den er al dente. Hell av vannet, og grovmos med stavmikser. Finhakk løken. Bland i revet parmesan, egg og løk. Form tolv burgere, og press dem lett sammen for å få ut litt vann. Det er lettere å steke biffene når det er mindre vann i dem. Stek på svak varme i ca. 5–10 minutter i olje.

Tomatsalat: Skrell appelsinen. Skjær så appelsinen i små terninger, del kirsebærtomatene, og skjær rødløken i tynne skiver. Bland sammen.

Jordskokkgrateng med brokkoliburgere

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →