Kikertbiffer med sesamfrø og limeyoghurt
Prøv en proteinrik vegetarrett! Kombinasjonen av aminosyrene i kikerter og bulgur gir til sammen fullverdige proteiner som trengs for muskeltilvekst. Sesamfrøene er dessuten rike på kalsium og omega-6.
Ingredienser for 4 pers
Kikertbiffer:
4 bokser kikerter (170 g/stk. avrent vekt)
¾ purreløk
1 hvitløksfedd
½ krukke oregano
1 lettpisket egg
1 krm salt
1 krm svart pepper
ca. ¾ dl Fibrex eller strøbrød
¾ dl uskrellede sesamfrø
4 ss olivenolje til steking
4 dl bulgur
½ krukke oregano
1 ½ ts olivenolje
Limeyoughurt:
2 dl matyoghurt
Skall fra ½ lime
1 hvitløksfedd
1 ts honning
1 krm salt
1 krm svart pepper
Tilbehør:
100 g babyspinat
Slik gjør du
Kikertbiffer: Skyll kikertene og miks dem i en matbereder. Grovhakk purreløken og ha den i matberederen sammen med hvitløk, oreganoblad, lettpisket egg, salt og pepper. Tilsett Fibrex eller strøbrød til en formbar konsistens. Hell sesamfrøene på et fat. Form tolv små kikertbiffer, vend dem i sesamfrøene og stek ca. 4–5 minutter på hver side på svak varme.
Kok bulguren som anvist på pakken. Vend ned blad av oregano og hell over olivenolje når bulguren er ferdigkokt.
Limeyoughurt: Riv ned skall av lime i matyoghurten. Press ned hvitløk og smaksett med honning, salt og svart pepper.
Server kikertbiffene med bulgur, limeyoghurt og babyspinat.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem