Kjøttboller med ratatouille og parmesan - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Kjøttboller med ratatouille og parmesan

En næringstett middag med mange grønnsaker! Forskning viser til at et høyt inntak av frukt og grønt via kosten er koblet til en risikominskning av en rekke sykdommer. Inntak av vitamintilskudd har derimot ikke vist noen gunstig effekt.

SATS
SATS
11. april 2017

Ingredienser for 4 pers

Ratatouille:
1 gul løk
1 hvitløksfedd
1 squash
1 aubergine
2 paprika
2 ss olivenolje til steking
1 ss provencekrydder
4 laurbærblader
saft fra ½ sitron
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater (500 g)
3 dl vann
1 krm salt
1 krm svart pepper

Italienske kjøttboller:
1 hvitløksfedd
800 g kjøttdeig av storfe (ca. 10 % fett)
1 lettpisket egg
¾ ts salt
1 ½ krm svart pepper
1 ½ dl revet parmesan
1 ½ ts olivenolje til steking

Tilbehør:
3 dl bulgur
100 g babyspinat
½ dl høvlet parmesan
1 ss olivenolje

Slik gjør du

Ratatouille: Finhakk løk, press hvitløk og skjær squash, aubergine og paprika i terninger. Fres grønnsakene i en stor kasserolle og tilsett krydder, presset sitron, tomatpuré, hakkede tomater og vann. La det småkoke under lokk frem til servering (ca. 25 minutter).

Italienske kjøttboller: Press hvitløk og bland med kjøttdeig og lettpisket egg. Krydre med salt og pepper, og tilsett revet parmesan. Form store, runde kjøttboller og fres dem i en stekepanne i ca. 10−12 minutter.

Kok bulguren som anvist på pakken.

Server kjøttbollene med ratatouille og babyspinat toppet med høvlet parmesan og olivenolje.

Kjøttboller med ratatouille og parmesan

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →