Kylling- og salsicciabiffer med mathavresalat
Biffene i denne proteinrike retten inneholder naturlig kreatin, et proteinstoff som har vist seg å ha en positiv effekt på styrken i forbindelse med kondisjonstrening. Mathavre og svarte bønner gir sunne langsomme karbohydrater.
Ingredienser for 4 pers
Kylling- og salsicciabiffer:
120 g salsiccia
1 ts rapsolje til steking
800 g kyllingkjøttdeig
1 lettpisket egg
1 krukke grovhakket basilikum
1 ½ krm svart pepper
(ca. ¾ dl Fibrex/strøbrød)
2 ts rapsolje til steking
Mathavresalat:
4 dl mathavre
½ rødløk
1 pk cherrytomater (250 g)
1 pose mâchesalat (70 g)
1 pk svarte bønner (230 g avrent)
Sennepsvinaigrette:
3 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ts fransk sennep
1 krm salt
1 krm svart pepper
Slik gjør du
Kylling- og salsicciabiffer: Sett ovnen på 150 °C. Hakk pølsen i små terninger. Fres i litt olje i 2–3 minutter til den har fått litt farge. Bland kyllingkjøttdeig, lettpisket egg, grovhakket basilikum og den stekte pølsen i en bolle. Krydre med svart pepper. Form fire/åtte/åtte biffer (tilsett Fibrex eller strøbrød for fastere konsistens). Stek 2–3 minutter på hver side til biffene har fått litt farge. La biffene stekes ferdig i ovnen i ca. 12–15 minutter.
Mathavresalat: Kok mathavren som anvist på pakken. Finhakk rødløken, del cherrytomatene i to, skyll salaten og bønnene. Rør ned grønnsakene i den nykokte mathavren.
Sennepsvinaigrette: Rør sammen ingrediensene til sennepsvinaigretten med en gaffel.
Server kylling- og salsicciabiffene med lun mathavresalat og sennepsvinaigrette.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem