Kyllingbiffer med appelsin- og matkornsalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Kyllingbiffer med appelsin- og matkornsalat

Når du trener, trenger kroppen mer oksygen, og dermed dannes det flere frie radikaler. Appelsinen i denne retten inneholder antioksidanten C-vitamin, som bidrar til å motvirke de frie radikalene.

SATS
SATS
30. april 2017

Ingrediens for 4 pers

Biffer:
900 g kyllingkjøttdeig
1 gul paprika
1 rødløk
3 krm salt
8 blad fra fersk salvie
2 ½ ss rapsolje

Salat:
ca. 6 dl matkorn (eller byggris) (400 g)
450 g sukkererter
3 appelsiner
½ agurk
200 g cocktailtomater
1 dl lett crème fraiche
15 blad fra fersk salvie

Slik gjør du

Matbygg (eller byggris): Kok opp vann og tilbered byggen som anvist på pakken, men uten salt.

Kyllingbiffer: Skyll paprikaen, fjern kjernene og skjær i små, centimeterstore kvadrater. Skjær rødløken i tynne skiver. Ha 2 ss rapsolje i en stekepanne og varm opp. Salt og fres løk, paprika og hvitløk i ca. 5 minutter, og ta av fra platen.

Bland kyllingkjøttdeigen med den freste paprika- og løkblandingen samt salviebladene, og miks i matbereder eller med stavmikser. Form til små biffer og stek i olje på sterk varme til de får farge og er gjennomstekte.

Imens: Skyll og strimle sukkerertene. Skjær bort skallet fra appelsinene, skiv dem opp og skjær i små biter. Bland sukkererter, bønner og matbygg med salvieblad.

Saus: Bland crème fraiche med salt, pepper og salvieblad.

Server!

Kyllingbiffer med appelsin- og matkornsalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →