Kyllingbiffer med appelsin- og matkornsalat
Når du trener, trenger kroppen mer oksygen, og dermed dannes det flere frie radikaler. Appelsinen i denne retten inneholder antioksidanten C-vitamin, som bidrar til å motvirke de frie radikalene.
Ingrediens for 4 pers
Biffer:
900 g kyllingkjøttdeig
1 gul paprika
1 rødløk
3 krm salt
8 blad fra fersk salvie
2 ½ ss rapsolje
Salat:
ca. 6 dl matkorn (eller byggris) (400 g)
450 g sukkererter
3 appelsiner
½ agurk
200 g cocktailtomater
1 dl lett crème fraiche
15 blad fra fersk salvie
Slik gjør du
Matbygg (eller byggris): Kok opp vann og tilbered byggen som anvist på pakken, men uten salt.
Kyllingbiffer: Skyll paprikaen, fjern kjernene og skjær i små, centimeterstore kvadrater. Skjær rødløken i tynne skiver. Ha 2 ss rapsolje i en stekepanne og varm opp. Salt og fres løk, paprika og hvitløk i ca. 5 minutter, og ta av fra platen.
Bland kyllingkjøttdeigen med den freste paprika- og løkblandingen samt salviebladene, og miks i matbereder eller med stavmikser. Form til små biffer og stek i olje på sterk varme til de får farge og er gjennomstekte.
Imens: Skyll og strimle sukkerertene. Skjær bort skallet fra appelsinene, skiv dem opp og skjær i små biter. Bland sukkererter, bønner og matbygg med salvieblad.
Saus: Bland crème fraiche med salt, pepper og salvieblad.
Server!
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem