Kyllingcurry med råris - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Kyllingcurry med råris

Å bruke rapsolje til steking er en god måte å øke inntaket sitt av både omega-3 og omega-6. Forskning viser at bare en liten del av de sunne flerumettede fettsyrene forsvinner ved oppvarming under 180 °C.

SATS
SATS
13. april 2017

Ingredienser for 4 pers

4 dl råris (eller fullkornsris)

Kyllingcurry:
1 gul løk
900 g kyllinglårfilet
2 ss rapsolje
1 rød paprika
200 g sjampinjong
3 dl crème fraîche
1 ½ ss curry
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper

150 g sukkererter

Slik gjør du

Kok rårisen (eller fullkornsrisen) i henhold til anvisningene på pakken.

Kyllingcurry: Finhakk løk. Rens og skjær kyllinglårfilet i ønsket størrelse. Fres løken i noen minutter i en stekepanne og tilsett deretter kyllingen. Strimle paprika, kutt sjampinjonger i terninger og ha i stekepannen. La det hele frese i ca. 2 minutter før du tilsetter crème fraîche. La det småkoke i ca. 5 minutter og smak til med curry, salt og pepper.

Legg sukkerertene i en skål og tilsett kokende vann. La det stå i ca. 5 minutter og hell av vannet rett før servering.

Server kyllingcurryen med råris (eller fullkornsris) og sukkererter.

Kyllingcurry med råris

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →