Kyllingcurry med råris
Å bruke rapsolje til steking er en god måte å øke inntaket sitt av både omega-3 og omega-6. Forskning viser at bare en liten del av de sunne flerumettede fettsyrene forsvinner ved oppvarming under 180 °C.
Ingredienser for 4 pers
4 dl råris (eller fullkornsris)
Kyllingcurry:
1 gul løk
900 g kyllinglårfilet
2 ss rapsolje
1 rød paprika
200 g sjampinjong
3 dl crème fraîche
1 ½ ss curry
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper
150 g sukkererter
Slik gjør du
Kok rårisen (eller fullkornsrisen) i henhold til anvisningene på pakken.
Kyllingcurry: Finhakk løk. Rens og skjær kyllinglårfilet i ønsket størrelse. Fres løken i noen minutter i en stekepanne og tilsett deretter kyllingen. Strimle paprika, kutt sjampinjonger i terninger og ha i stekepannen. La det hele frese i ca. 2 minutter før du tilsetter crème fraîche. La det småkoke i ca. 5 minutter og smak til med curry, salt og pepper.
Legg sukkerertene i en skål og tilsett kokende vann. La det stå i ca. 5 minutter og hell av vannet rett før servering.
Server kyllingcurryen med råris (eller fullkornsris) og sukkererter.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem