Kyllinggryte med fetaost
Hver minste muskelspenning krever kalsium. Hvis vi får i oss for lite kalsium fra kosten, tar kroppen det i stedet fra skjelettet. Fetaosten i denne kyllinggryten inneholder kalsium.
Ingredienser for 4 pers
Kyllinggryte:
1 hvitløksfedd
6 sjalottløk
800 g knuste tomater
3 ss rapsolje
150 g fetaost
900 g kyllinglårfilet
3 krm salt
2 dl matlagingsvin
Salat:
300 g hvitkål
½ dl eplesidereddik
3 dl tørkede aprikoser (150 g)
1 krm salt
Tilbehør:
2,3 dl råris (eller fullkornsris)
Slik gjør du
Råris (eller fullkornsris): Kok som angitt på pakken.
Kyllinggryte: Press hvitløken og finhakk løken. Fres hvitløk, løk og olje i noen sekunder i en gryte, gjerne av støpejern. Salt kyllingen og brun i gryten. Hell i vin og la småkoke i 5 minutter. Ha i tomater og la småkoke på svak varme i 10 minutter. Ha i fetaost ett minutt før servering.
Hvitkålsalat: Høvle hvitkålen med ostehøvel. Skjær aprikosene i skiver og bland med hvitkålen. Salt lett og ha i eplesidereddik for å få en syrlig smak.
Server gryten med råris (eller fullkornsris) og hvitkålsalat.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem