Kyllinggryte med fetaost - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Kyllinggryte med fetaost

Hver minste muskelspenning krever kalsium. Hvis vi får i oss for lite kalsium fra kosten, tar kroppen det i stedet fra skjelettet. Fetaosten i denne kyllinggryten inneholder kalsium.

SATS
SATS
08. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Kyllinggryte:
1 hvitløksfedd
6 sjalottløk
800 g knuste tomater
3 ss rapsolje
150 g fetaost
900 g kyllinglårfilet
3 krm salt
2 dl matlagingsvin

Salat:
300 g hvitkål
½ dl eplesidereddik
3 dl tørkede aprikoser (150 g)
1 krm salt

Tilbehør:
2,3 dl råris (eller fullkornsris)

Slik gjør du

Råris (eller fullkornsris): Kok som angitt på pakken.

Kyllinggryte: Press hvitløken og finhakk løken. Fres hvitløk, løk og olje i noen sekunder i en gryte, gjerne av støpejern. Salt kyllingen og brun i gryten. Hell i vin og la småkoke i 5 minutter. Ha i tomater og la småkoke på svak varme i 10 minutter. Ha i fetaost ett minutt før servering.

Hvitkålsalat: Høvle hvitkålen med ostehøvel. Skjær aprikosene i skiver og bland med hvitkålen. Salt lett og ha i eplesidereddik for å få en syrlig smak.

Server gryten med råris (eller fullkornsris) og hvitkålsalat.

Kyllinggryte med fetaost

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →