Lammefilet med salsa av soltørkede tomater, rødløk og persille - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Lammefilet med salsa av soltørkede tomater, rødløk og persille

Løk er supermat! Den inneholder den sterke antioksidanten quercetin, som er blitt assosiert med redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Denne retten inneholder dessuten flere jernrike matvarer: lam, persille og quinoa.

SATS
SATS
01. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Lammefilet:
800 g lammefilet
2 krm salt
1 krm nymalt pepper
1 ss rapsolje

Soltørket tomat- og persillesalsa:
250 g soltørkede tomater
1 krukke fersk persille
1 ½ rødløk
1 ss rapsolje

7 dl rød quinoa ( 510 g )
6 dl grønne erter

Slik gjør du

SLIK GJØR DU

Quinoa: Skyll og kok som anvist på pakken, uten salt.

Grønne erter: Kok opp vann uten salt, ha i frosne erter og ta kjelen av kokeplaten. Hell ut vannet etter ca. 2 minutter.

Soltørket tomat- og persillesalsa: Hell av tomatene fra oljen. Strimle deretter. Grovhakk persillen. Skrell og finhakk rødløken. Bland i en bolle med rapsolje. La stå.

Lammefilet: Salte og pepre lammefileten. Varm olje i en panne og stek ca. 6 minutter på hver side eller til kjøttet har fått den ønskede fargen.

Server quinoa med lammefilet, salsa og grønne erter.

Lammefilet med salsa av soltørkede tomater, rødløk og persille

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →