Linse- og fetaostburger med proteinrik coleslaw
Du som trener mye, trenger mer proteiner. Dekk gjerne dette behovet med vegetabilske protein som finnes i denne burgeren. Forskning viser at et høyt inntak av bearbeidet - og rødt kjøtt kan gi økt risiko for sykdom.
Ingredienser for 4 pers
Linse- og fetaostburgere:
5 dl røde linser (tørkede)
3 gulrøtter
¾ liten purreløk
3 krm chilipulver
1 ½ ts spisskummen
6 soltørkede tomater
¾ dl griljermel
150 g fetaost
3 ss rapsolje til steking
Coleslaw:
½ hvitkålhode (ca. 700 g)
1 gulrot
½ gul løk
½ dl majones (kjøpt eller hjemmelagd)
150 g kesam
1 krm salt
½ krm svart pepper
1 ts dillfrø
Slik gjør du
Coleslaw: Høvle hvitkål med ostehøvel, grovriv gulrot, finhakk gul løk, og bland det i en bolle. Rør i majones, kesam og krydder, og la den stå kaldt til den skal serveres.
Linse- og fetaostburgere: Kok røde linser i henhold til anvisningene på emballasjen. Grovriv gulrot, finhakk purreløk, og fres i olje sammen med krydder. Finhakk soltørkede tomater, bland med de røde linsene og de revne grønnsakene. Tilsett griljermel og smuldret fetaost. Form massen til burgere, og stek dem i rapsolje.
Server burgerne med coleslaw.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem