Løvbiffruller med hjemmelaget potetmos - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Løvbiffruller med hjemmelaget potetmos

Løvbiff er naturlig rikt på den forgrenede aminosyren leucin, som har vist seg å stimulere muskeltilvekst og er viktig for restitusjonen, spesielt i forbindelse med styrketrening.

SATS
SATS
01. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Potetmos:
1 ½ kg potet
1 ½ dl lettmelk
30 g smør
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper

Løvbiff med fyll:
1 gul løk
125 g sjampinjong
1 ts rapsolje til steking
1 ½ dl lett crème fraîche
1 ½ ss soyasaus
1 ½ krm svart pepper
¾ dl fersk/frossen persille

100 g bacon
800 g løvbiff
¾ ts fransk sennep
¾ krm svart pepper

Smørstekte gulrøtter:
400 g gulrøtter
1 ss smør
1−2 krm salt

Slik gjør du

Potetmos: Skrell og kok poteter i ca. 20 minutter. Hell av vannet og tilsett melk og smør, og mos sammen potetmosen. Smak til med salt og pepper.

Løvbiff med fyll: Finhakk løk og kutt sjampinjongene i terninger. Stek i 2−3 minutter og tilsett crème fraîche, soyasaus og pepper. La dette koke på svak varme i 2−3 minutter.

Fres baconskiver i en stekepanne i 1−2 minutter. Legg baconskivene på en tallerken og stek løvbiffskivene på den ene siden i den samme stekepannen i maks 1 minutt (de skal bare få litt farge). Legg løvbiffskivene i en ovnsform med den stekte siden ned, smør over et tynt lag sennep, topp med bacon og fyllblandingen og fold sammen. Krydre med pepper. La løvbiffrullene stå i ovnen i ca. 3−4 minutter.

Smørstekte gulrøtter: Skrell og skjær gulrøttene i tynne biter og fres i smør i ca. 5 minutter. Smak til med salt.

Server løvbiffrullene med potetmos og smørstekte gulrøtter.

Løvbiffruller med hjemmelaget potetmos

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →