Mandel- og blåbærpletter - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Mandel- og blåbærpletter

Mandelmel inneholder dobbelt så mye protein som hvetemel, og er rikt på sunne, enumettede fettsyrer. I tillegg inneholder mandelmel kalsium og fosfor, som kreves for å bygge et sterkt skjelett.

SATS
SATS
13. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

2 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 krm salt
3 egg
2 dl lettmelk
1 ts honning
1 dl blåbær (ferske eller frosne)
10 g smør til steking

Slik gjør du

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp inn egg, melk og honning. La gjerne røren svelle i 30 min (det går an å steke plettene med en gang, men da blir de ikke så luftige). Rør inn halvparten av blåbærene (spar resten til servering). Stek i smør på middels varme til plettene har en gyllenbrun overflate.

Server de nystekte plettene med resten av blåbærene. De smaker også godt kalde og uten tilbehør, som et mellommåltid.

Mandel- og blåbærpletter og blåbær

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →