Mandel- og blåbærpletter
Mandelmel inneholder dobbelt så mye protein som hvetemel, og er rikt på sunne, enumettede fettsyrer. I tillegg inneholder mandelmel kalsium og fosfor, som kreves for å bygge et sterkt skjelett.
Ingredienser for 4 pers
2 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 krm salt
3 egg
2 dl lettmelk
1 ts honning
1 dl blåbær (ferske eller frosne)
10 g smør til steking
Slik gjør du
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp inn egg, melk og honning. La gjerne røren svelle i 30 min (det går an å steke plettene med en gang, men da blir de ikke så luftige). Rør inn halvparten av blåbærene (spar resten til servering). Stek i smør på middels varme til plettene har en gyllenbrun overflate.
Server de nystekte plettene med resten av blåbærene. De smaker også godt kalde og uten tilbehør, som et mellommåltid.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem