Mandeltorsk med kamuthvetesalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Mandeltorsk med kamuthvetesalat

Denne næringstette retten inneholder mye proteiner, fiber, vitaminer og mineraler. Eksempelvis er mandel rik på E-vitamin som er nødvendig for oksygentilførselen til musklene.

SATS
SATS
07. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Mandeltorsk:
75 g smør
1 hvitløksfedd
¾ ts gurkemeie
1 ½ krm salt
1 ½ dl havrekli
75 g mandelflak
700 g torskefilet
1 ½ ts rapsolje til smøring av ovnsform

Kamuthvetesalat:
4 ½ dl kamuthvete (eller bulgur)
½ purreløk
1 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm svart pepper
1 pk cherrytomater (250 g)

Slik gjør du

Mandeltorsk: Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør, press/riv hvitløk og krydre med gurkemeie og salt. Tilsett havrekli og mandelflak. Legg torsken i en smurt ovnsform og hell røren over. La det stå i ovnen i ca. 15−20 minutter.

Kamuthvetesalat (eller bulgursalat): Kok kamuthvete (eller bulguren) som anvist på pakken. Strimle og fres purreløk i olje i ca. 3−4 minutter. Salt og pepre. Del cherrytomatene på midten og rør sammen med purreløk og varm kamuthvete (eller bulgur).

Server mandeltorsken sammen med lun kamuthvetesalat (eller bulgursalat).

Mandeltorsk med kamuthvetesalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →