Marinert biffsalat med chili, lime og glassnudler - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Marinert biffsalat med chili, lime og glassnudler

Chili, ingefær og hvitløk inneholder mange spennende stoffer som vekker interesse hos forskere på grunn av deres mulig gunstige helseeffekter. Dessuten inneholder storfekjøtt lettilgjengelig jern. En god jernstatus er nødvendig for å ha energi til å trene hardt.

SATS
SATS
01. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Marinade/dressing:
2 dl rapsolje
2 lime
1 rød chili
4 fedd hvitløk
4 cm finrevet ingefær
1 ts salt

Biffsalat:
875 g løvbiff
350 g glassnudler
4 lime
4 vårløk
1 ½ grønn paprika
1 ½ gul paprika
300 g sukkererter

Tilbehør:
koriander til pynt

Slik gjør du

Marinade/dressing: Skyll og finhakk chili. For en ekstra sterk blanding, bruk også chilifrøene og den hvite innmaten. Press saft fra lime, finriv/press hvitløk og skrell og finriv ingefær. Bland sammen med olje og salt i en skål.

Ta ut 4 ss av blandingen til bruk som dressing til salaten.

Strimle løvbiffen og legg den i marinaden. La marinaden stå i romtemperatur i 10 minutter. Sett den i kjøleskapet om det er lenge til du skal steke kjøttet. 

Grønnsaker: Forbered grønnsakene i mellomtiden. Skyll paprika, vårløk, chili og lime. Skjær bort kjernehuset fra paprikaene. Finstrimle paprika, og kutt chili og vårløk i tynne skiver. Kutt lime i båter.

Nudler: Kok opp vann til glassnudlene. Kok i ca. 3 minutter og avkjøl med kaldt vann.

Varm en stekepanne og stek løvbiffen uten marinade i ca. 2 minutter.

Bland i nudler, løvbiff, grønnsaker og dressing og server!

Marinert biffsalat med chili, lime og glassnudler

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →