Marinerte kyllinglår med linse- og mangosalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Marinerte kyllinglår med linse- og mangosalat

En proteinrik rett som passer bra som et restitusjonsmåltid. Både kylling og puylinser (eller grønne/brune linser) inneholder proteiner. Linsene gir dessuten langsommere karbohydrater og dermed et jevnere blodsukker, noe som kan redusere søtsuget.

SATS
SATS
02. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

900 g kyllinglår
500 g puylinser (eller grønne/brune linser)
450 g frossen mango
140 g spinatblader

Marinade:
2 fedd hvitløk
2 krm cayennepepper
2 krm paprikapulver
2 krm salt
1 ½ dl usaltede peanøtter
4 ss rapsolje

Slik gjør du

Marinade: Skrell og press hvitløk. Bland hvitløk med krydder og olje. Finhakk peanøtter og ha i marinaden.

Sett av en spiseskje av marinaden til salaten.

Kylling: Pensle kyllinglår med marinaden og ha dem i en ildfast form. Sett i ovnen på 225 °C i 30 minutter.

Til salaten: Kok linser som angitt på pakken, men uten salt. Skyll spinaten. Tin mangoen. Bland linser, spinat, resten av marinaden og mangoen til en salat. Serveres med kyllinglår.

 

Marinerte kyllinglår med linse- og mangosalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →