Nøttebar med sitrussmak
Passer utmerket som et mellommåltid før en treningsøkt, gjerne sammen med en frukt. Den er selvsagt ikke tilsatt sukker. Lag en stor porsjon, så har du alltid et mellommåltid for hånden! Holdbar i ca. én uke i kjøleskap.
Ingredienser
50 g smør
½−1 ts kanel
1 krm ingefær
1 ts sitronskall
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
1 dl valnøtter
6 tørkede aprikoser
½ dl gresskarkjerner
2 dl havregryn/rugflak
2 ss kokosmasse
4 eggehviter
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 °C.
Smelt smør sammen med kanel, ingefær og revet sitronskall til det koker. La det avkjøles.
Grovhakk nøtter og finhakk aprikoser, og bland sammen med gresskarkjerner, gryn og kokosmasse. Rør inn i smørblandingen.
Visp eggehviter til hvitt skum. Rør inn i nøtteblandingen.
Bred massen utover et bakepapir (tettpakket) og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
Avkjøl og skjær opp i ti biter.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem