Til sats.no
Bli medlem

Ovnsstekt laks på seng av potetkake og kremost

Grønne erter er en næringsrik belgfrukt som inneholder både proteiner og langsomme karbohydrater samt viktige vitaminer og mineraler. Puré av grønne erter utgjør en vakker fargeklatt på tallerkenen, og kan friste selv kresne barn og voksne.

SATS
SATS
26. juli 2017

Ingredienser for 4 pers

1 ts rapsolje
800 g laksefilet
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper

Potetkaker:
800 g mandelpotet
50 g smør
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper

Ertepuré:
2−3 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 pk små grønne erter (250 g)

Kremostrøre med gressløk:
150 g Philadelphia light (12 %)
1 ½ dl lett crème fraîche
¾ krukke hakket gressløk
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper

Garnering:
sitronskiver og hakket gressløk

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Stek laksen i porsjonsbiter uten skinn i 2−3 minutter i litt rapsolje, til de har fått litt farge. Salt og pepre. La stå i ovnen i ca. 10−12 minutter.

Potetkaker: Skrell og grovriv potetene. Klem ut vannet, form og ha fire potetkaker i en stekepanne og stek i smør i ca. 2−3 minutter på hver side (potetkakene skal bli gyllenbrune): Salt og pepre.

Ertepuré: Kok opp vann og buljong og tilsett ertene. La småkoke i 2 minutter. Hell av vannet og mos ertene til en puré.

Kremostrøre med gressløk: Rør sammen ingrediensene til kremostrøren.

Servering: Legg en potetkake på tallerkenen, bre et lag av kremostrøren over og topp med laksen. Server med ertepuré og pynt med hakket gressløk og sitronskiver.

Ovnsstekt laks på seng av potetkake og kremost

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →