Pannebiff med blomkålmousse - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Pannebiff med blomkålmousse

Prøv en annerledes mos! Blomkål gir lavere GI-verdi og inneholder mer fiber og C-vitamin enn potet.

SATS
SATS
04. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Blomkålmousse:
2 blomkålhoder (ca. 300 g/stk.)
5−6 gulrøtter (ca. 500 g)
1 krm salt
3 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 dl matfløte
½ dl hakket gressløk
1−2 krm hvit pepper

Pannebiff:
1 løk
800 g kjøttdeig av storfe
1 lettpisket egg
1 hvitløksfedd
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper
(½−1 dl Fibrex/strøbrød)
1 ½ ts rapsolje til steking

1 pk grønne erter (250 g)

Brun saus:
2 dl matfløte
½ buljongterning
1 ss soyasaus
½ krm svart pepper

Slik gjør du

Blomkålmousse: Bryt buketter av blomkålen, skrell gulrøttene og del dem i skiver, og kok på lav varme i lettsaltet vann (akkurat nok til å dekke dem) til de er møre, ca. 15−20 minutter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en kasserolle og fres løken i noen minutter. Når blomkålen og gulrøttene er ferdig kokt, heller du av vannet, tilsetter fløte og hakket gressløk og moser til en jevn mos. Tilsett løken i mosen og smak til med hvit pepper.

Pannebiff: Finhakk løk og bland i kjøttdeigen. Tilsett lettpisket egg, presset hvitløk, salt og svart pepper. Tilsett Fibrex (glutenfritt) eller strøbrød for fastere konsistens. Form fire store biffer og brun dem i en stekepanne til de er gjennomstekte.

Legg ertene i en skål, og hell over litt kokende vann, slik at de tiner. Hell av vannet før servering.

Brun saus: Når pannebiffene er ferdig stekt, koker du ut stekepannen med fløte, melk, buljongterning og soyasaus. Smak til med svart pepper. La sausen småkoke i 1−2 minutter.

Server pannebiffene med blomkålmousse, brun saus og grønne erter.

Pannebiff med blomkålmousse

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →