Proteinbrød med nøtter og gulrøtter - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Proteinbrød med nøtter og gulrøtter

Nøtter og frø gir dette brødet en lavt GI og øker også proteininnholdet. Det smaker godt alene eller sammen med frukt. Brødet passer bra som kveldsmat før trening dagen etter. Bak mye på én gang, så kan du fryse det ned!

SATS
SATS
12. april 2017

Ingredienser for 15 muffins

Til bakverket:
2 dl rugmel
2 dl speltmel
1 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl Fibrex
3 ts bakepulver
1 ts salt
½ dl valnøtter
½ dl hasselnøtter
½ dl solsikkefrø
1 dl tørkede aprikoser
2 ts kanel
2 ts kardemomme
3 dl skummet kulturmelk (0,4 %)
1 dl rapsolje
2 egg
3 store gulrøtter (revet)

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Grovhakk nøtter og aprikoser. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Rør inn kulturmelk, rapsolje, egg og revet gulrot, og hell røren over i 15 muffinsformer (eller i en brødform). Stek i ovnen i ca. 20 minutter (muffins) eller i ca. 30 minutter (brødform).

Proteinbrød med nøtter og gulrøtter

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →