Purre- og fennikelsuppe med ristede hasselnøtter - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Purre- og fennikelsuppe med ristede hasselnøtter

Hasselnøtter har en god fettsammensetning med mye umettede fettsyrer som er bra for hjerte og blodkar.

SATS
SATS
02. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Purre- og fennikelsuppe:
2 store fennikler
1 stor purre
3 ss olivenolje til steking
1 krm salt
1 krm svart pepper
ca. 8 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
2 dl matfløte

Garnering:
1 dl hasselnøtter

Tilbehør:
3 skiver grovbrød / person

Per brødskive:
5 g lettmargarin
2 skiver lettost (16 %)
2 paprikaringer

Slik gjør du

Grovhakk fennikel og purre, og fres i olje i en stor kasserolle i 2−3 minutter. Krydre med salt og pepper.

Tilsett vann (slik at fennikel og purre så vidt dekkes) og buljongterning. La småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Grovhakk hasselnøttene, og rist dem i en tørr panne.

Trekk kasserollen av varmen og miks suppen i en blender. Tilsett fløten, og rør om.

Pynt suppen med tørristede hasselnøtter og server med brød og pålegg.

Purre- og fennikelsuppe med ristede hasselnøtter

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →