Rødbetebiffer med tomatsalat og geitostkrem - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Rødbetebiffer med tomatsalat og geitostkrem

Denne retten er sunn. Det vil si at den har høy næringstetthet, altså at den inneholder mye næring, f.eks. mineraler og vitaminer, i forhold til energiinnholdet. Grønnsaker, nøtter og bønner er eksempler på matvarer med høy næringstetthet.

SATS
SATS
09. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

Rødbetebiffer:
1 kg ferdigkokte rødbeter
4 gulrøtter
1 gul løk
3 dl havregryn
6 egg
1 ts salt
2 krm svart pepper
3 ss rapsolje til steking
Tomatsalat:

250 g kirsebærtomater
1 rødløk
1 dl persille
1 ts rapsolje
2 ss sitronsaft
1 krm salt
1 krm svart pepper

Geitostkrem:
200 g geitost
200 g crème fraiche
1 ts honning
Salt, svart pepper
25 g pinjenøtter

Slik gjør du

Rødbetebiffer: Riv rødbeter og gulrøtter grovt. Finhakk gul løk. Bland sammen med de øvrige ingrediensene til rødbetebiffene i en bolle og la stå kjølig i cirka 30 min (ikke nødvendig, men det er enklere å forme biffene hvis farsen får hvile litt). Form små rødbetebiffer, klem ut overflødig væske og stek biffene i rapsolje til de får en gyllenbrun farge.

Tomatsalat: Del kirsebærtomatene i to og hakk rødløk og persille. Bland en sitronvinaigrette av rapsolje, presset sitron, salt og pepper.

Geitostkrem: Bland geitost, crème fraiche og honning med en gaffel. Smak til med salt og pepper.

Server rødbetebiffene med tomatsalat og geitostkrem, og strø over pinjenøtter, som de er eller lett ristet i stekepanne.

Rødbetebiffer med tomatsalat og geitostkrem

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →