Røye med zucchinipasta
Røye er en fet fisk med høyt innhold av EPA og DHA, to viktige former for flerumettede omega-3-fettsyrer. Fet fisk er også en god kilde til koenzym Q10, som spiller en viktig rolle i forbindelse med cellenes energiproduksjon.
Ingredienser for 4 pers
Røye:
1 kg røye
1 ½ ss rapsolje
sitronskiver av 2 sitroner
½ ts salt
1 ½ krm svart pepper
Zucchinipasta:
2 gule løk
5 gulrøtter (70 g/stk.)
3 ss rapsolje
skall av 2 sitroner (økologiske)
1 ½ ss chiliflak
1 krm salt
1 krm svart pepper
2 zucchinifrukter (ca 400 g/stk)
Slik gjør du
Røye: Still ovnen på 175 °C. Riv bort skallet på sitronen (brukes senere) og skjær den i skiver. Legg røya i en ildfast form, dryss over salt og pepper, legg i sitronskiver og ringle over rapsolje. La stå i ovnen i 15–20 min.
Zucchinipasta: Hakk løk og gulrot og stek i rapsolje på lav varme i cirka 5 min. Tilsett sitronskall, chiliflak, salt og pepper. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Høvle skiver av zucchinifrukten i lengderetningen med en ostehøvel, og legg skivene i det kokende vannet i 10–15 sekunder. Hell ut vannet og vend ned zucchiniskivene i løk- og gulrotblandingen.
Server zucchinipastaen sammen med røya og med brød til.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem