Røye med zucchinipasta - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Røye med zucchinipasta

Røye er en fet fisk med høyt innhold av EPA og DHA, to viktige former for flerumettede omega-3-fettsyrer. Fet fisk er også en god kilde til koenzym Q10, som spiller en viktig rolle i forbindelse med cellenes energiproduksjon.

SATS
SATS
15. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

Røye:
1 kg røye
1 ½ ss rapsolje
sitronskiver av 2 sitroner
½ ts salt
1 ½ krm svart pepper

Zucchinipasta:
2 gule løk
5 gulrøtter (70 g/stk.)
3 ss rapsolje
skall av 2 sitroner (økologiske)
1 ½ ss chiliflak
1 krm salt
1 krm svart pepper
2 zucchinifrukter (ca 400 g/stk)

Slik gjør du

Røye: Still ovnen på 175 °C. Riv bort skallet på sitronen (brukes senere) og skjær den i skiver. Legg røya i en ildfast form, dryss over salt og pepper, legg i sitronskiver og ringle over rapsolje. La stå i ovnen i 15–20 min.

Zucchinipasta: Hakk løk og gulrot og stek i rapsolje på lav varme i cirka 5 min. Tilsett sitronskall, chiliflak, salt og pepper. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Høvle skiver av zucchinifrukten i lengderetningen med en ostehøvel, og legg skivene i det kokende vannet i 10–15 sekunder. Hell ut vannet og vend ned zucchiniskivene i løk- og gulrotblandingen.

Server zucchinipastaen sammen med røya og med brød til.

Røye med zucchinipasta og sitroner

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →