Svensk kladdkake uten gluten og meieriprodukter - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Svensk kladdkake uten gluten og meieriprodukter

Svensk kladdkake uten gluten og meieriprodukter

En klissete kladdkake du kan nyte til kaffen, på bursdagsselskapet eller kanskje bare som mellommåltid av og til.

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
05. februar 2018

Dette trenger du

Bunn:
1 dl solsikkefrø
1 dl ristede hasselnøtter
12 kjernefrie dadler
1/2 dl kakao
1 ss vann
1 dl kokosmasse

Fyll:
4 håndfuller mandler eller andre nøtter
12 kjernefrie dadler
2 ss kokosolje
3 dl kokosfløte
1/2 dl kakao
50 g smeltet, mørk sjokolade
1 vaniljepulver

I alle fall denne varianten, som er uten både gluten og meieriprodukter. Kladdkaken kan gjerne fryses. Ta den ut i god tid før servering, og la den tine sakte i romtemparatur.

Slik gjør du

1. Bunn
Bland frøene og de hakkedenøttene godt, og tilsett resten av ingrediensene. Hvis det føles for tørt til å holde deigen godt sammen, kan du tilsette mer vann.

2. Kle en springform på 20 cm i bakepapir, og trykk bunnmassen jevnt utover.

3. Fyll
Bland nøttene til et nøttesmør eller så fint du klarer. Bruk stavmikser, kjøkkenmaskin eller egnet blender. Tilsett resten av ingrediensene, og bland til alt blir en tykk, deilig sjokoladerøre.

4. Spre fyllet ut over bunnen, og strø over det du har valgt som topping. Sett i kjøleskap i et par timer, gjerne over natten.

5. Server med friske bær, finhakkede nøtter eller annet du liker.

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →