Svinefilet, ristede rotfrukter og sunn bearnaise
Denne retten inneholder i tillegg til mye proteiner og fiber også en sunn variant av bearnaise som du ikke bør gå glipp av!
Ingredienser for 4 pers
Ristede rotfrukter:
1 kg gulrøtter
1 kg pastinakker
2 kålrøtter (ca. 600 g skrellede)
5 hvitløksfedd
5 ss rapsolje
½ krukke timian
1 ½ krm flaksalt
1 ½ krm svart pepper
ca. 800 g svinefilet
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper
1 ½ ts franske urter
1 ts rapsolje til steking
Sunn bearnaise:
2 sjalottløk
½ dl vann
2 ss hvitvinseddik
2 dl lett crème fraiche
1 ss estragon
1 krm salt
½ krm svart pepper
Slik gjør du
Ristede rotfrukter: Sett ovnen på 225 °C. Skrell rotfruktene og skjær dem i staver, og legg dem i en vid ovnsform sammen med skrellede, hele hvitløksfedd. Hell over rapsolje, tilsett timian, flaksalt og svart pepper, og la stå i ovnen i ca. 30 minutter.
Skjær bort synlig fett fra svinefileten, skjær den i fem cm tykke skiver, krydre, salt og pepre og stek på middels sterk varme i ca. 2–3 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt.
Sunn bearnaise: Finhakk løk og kok i en kasserolle i noen minutter med vann og eddik. Når halvparten av væsken har kokt bort, tilsett crème fraiche og smak til med estragon, salt og pepper. La småkoke til ønsket konsistens.
Server svinefileten med ristede rotfrukter, sunn bearnaise og kirsebærtomater.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem