Torskeburger med avokado og kålsalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Torskeburger med avokado og kålsalat

Burgere kan være sunne, alt kommer an på innholdet. Denne fiskeburgeren av torsk gir deg blant annet aminosyren leucin, som stimulerer proteinsyntesen og er viktig for musklenes restitusjon.

SATS
SATS
15. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

Fiskeburger:
700 g fersk torskefilet
3 egg
3 ss strøbrød
3 mellomstore kokte poteter
rapsolje til steking
1 krm salt

Kålsalat:
140 g hvitkål
½ rødløk
2 gulrøtter
1 eple
3 ss ekte majones
1 dl matyoghurt

Tilbehør:
1 sitron
2 avokadoer
12 halve grove rundstykker, ca. 8 g fiber
Næringsinnhold p

Slik gjør du

Kålsalat: Strimle hvitkålen, gjerne med ostehøvel. Riv gulrøttene med rivjern. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Skjær eplet i tynne strimler. Bland med majones og matyoghurt. Sett i kjøleskapet.

Tilbehør: Skjær sitronen i båter. Del avokadoene og ta ut steinene. Grav ut innmaten med en skje og skjær i skiver.

Fiskeburger: Renskjær fiskefileten for ben. Bland fisk og potet grovt i en mikser. Kjør ikke blandingen glatt, da blir fisken lett tørr. Det skal være igjen biter av både potet og torsk. Rør i egg og strøbrød. La stå i noen minutter. Deretter salter du og former til åtte burgere.

Varm olje i en panne. Stek burgerne i ca. 4−5 minutter på hver side. I mellomtiden varmer du brødet i ovn på 100 °C i noen minutter.

Server torskeburgeren med brød, kålsalat og avokado.

Torskeburger med avokado og kålsalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →