Torskeburger med avokado og kålsalat
Burgere kan være sunne, alt kommer an på innholdet. Denne fiskeburgeren av torsk gir deg blant annet aminosyren leucin, som stimulerer proteinsyntesen og er viktig for musklenes restitusjon.
Ingredienser for 4 pers
Fiskeburger:
700 g fersk torskefilet
3 egg
3 ss strøbrød
3 mellomstore kokte poteter
rapsolje til steking
1 krm salt
Kålsalat:
140 g hvitkål
½ rødløk
2 gulrøtter
1 eple
3 ss ekte majones
1 dl matyoghurt
Tilbehør:
1 sitron
2 avokadoer
12 halve grove rundstykker, ca. 8 g fiber
Næringsinnhold p
Slik gjør du
Kålsalat: Strimle hvitkålen, gjerne med ostehøvel. Riv gulrøttene med rivjern. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Skjær eplet i tynne strimler. Bland med majones og matyoghurt. Sett i kjøleskapet.
Tilbehør: Skjær sitronen i båter. Del avokadoene og ta ut steinene. Grav ut innmaten med en skje og skjær i skiver.
Fiskeburger: Renskjær fiskefileten for ben. Bland fisk og potet grovt i en mikser. Kjør ikke blandingen glatt, da blir fisken lett tørr. Det skal være igjen biter av både potet og torsk. Rør i egg og strøbrød. La stå i noen minutter. Deretter salter du og former til åtte burgere.
Varm olje i en panne. Stek burgerne i ca. 4−5 minutter på hver side. I mellomtiden varmer du brødet i ovn på 100 °C i noen minutter.
Server torskeburgeren med brød, kålsalat og avokado.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem