Trening med PT forandret livet mitt

Fra sporadiske spinningøkter til disiplinert styrketrening, tre ganger i uken. Elham ”Eli” Johnsen, 42, skaffet seg en personlig trener og oppdaget at hun elsker å føle seg sterk.
SATS
Kategori
Våre medlemmer

Trening har alltid vært en stor del av Elis liv, også når hennes to døtre kom inn i bildet. Helt til hele livet hennes ble snudd på hodet. Store forandringer i livet førte til stress og depresjon. Sjokolade var en trøst der og da, og jo større Eli ble, jo mindre ble selvtilliten – og sjansen for at hun skulle komme seg til treningssenteret.

- Vendepunktet kom da jeg flyttet til Colosseum Park i Oslo. SATS-senteret ligger i kjelleren på bygget jeg bor i, så da hadde jeg ikke lenger noen unnskyldning.

Personlig trener tre ganger i uken

For Eli var det en selvfølge å henvende seg til en personlig trener. Trening på egen hånd hadde hun prøvd før, og det sluttet alltid på samme måte: Hun gikk derfra så snart hun begynne å småsvette og tok seg en kaffe med noe godt til som klapp på skulderen etterpå. For å pushe seg selv maksimalt visste hun hva som trengtes.

- Hvis jeg vil se resultater av treningen, må jeg gå til en personlig trener som gir meg et spark bak og passer på at jeg utfordrer meg selv hele veien. Med en personlig trener kan jeg heller ikke skylde på en dårlig dag og hoppe over treningen, det er noen som venter på meg, så jeg må bare komme meg dit.

Som kvinne og over 40 år er det ekstra viktig at jeg holder meg sterk, ikke minst i rygg og knær.

Som sagt så gjort. Eli begynner å trene med Veronica Kydland, PT på SATS Colosseum, tre ganger i uken. Det synes at de møtes så ofte – selv om fokuset ligger på trening, har de det også morsomt sammen. De svetter, sliter og ler om hverandre.

- Da Eli kom til meg, var det tydelig at hun hadde kommet i klem med barn, jobb og stress. Hun hadde prioritert bort seg selv, og det satte sine spor både fysisk og psykisk. Jeg er glad for å være den som hjelper henne å komme i gang igjen, sier Veronica.

I PT-timene fokuserer Veronica først og fremst på at Eli skal bli sterkere. - Vi har begynt fra grunnen med markløft, knebøy og benkepress og arbeidet oss opp fra ganske lette til tyngre vekter. Det er også viktig at treningen er morsom, så vi varierer øvelsene hver gang, og jeg passer på at de er utfordrende nok.

Sterkere og friskere

Elis viktigste mål med treningen er å bli sterkere og friskere. Å gå ned i vekt og få en smalere midje kommer på kjøpet og selvfølgelig også noe hun setter pris på. - Hvis ikke jeg passer på helsen min, så er det ingen andre som kommer til å gjøre det for meg, sier hun. Som kvinne og over 40 år er det ekstra viktig at jeg holder meg sterk, ikke minst i rygg og knær.

Og sterkere blir hun, virkelig. - Eli har hatt en fantastisk utviklingskurve, sier Veronica. Første gangen vi trente sammen, kjempet hun med 20 kilo på stangen i knebøy. Nå kjører hun bra med 50 kilo og klarer både pushups og pullups.

Eli har selv også merket en enorm forskjell siden hun begynte å ta PT-timer med Veronica. Hun har mye mer energi, føler seg sterkere, har bedre selvtillitt og blir ikke lenger andpusten i trappene.

- Veronica pusher meg til å gi det lille ekstra som utfordrer og utvikler meg. Hvis jeg hadde trent på egen hånd, ville jeg sluttet etter seks repetisjoner av en øvelse. Men når Veronica sier at jeg skal gjøre 15 repetisjoner, har jeg ikke noe annet valg enn å gjøre det. Veronica har fått meg til å forstå at jeg klarer så mye mer enn jeg tror.